Egypte – reisdocumenten – Paspoort – Visum – Ambassade

Paspoort en visum

Reist u naar Egypte, zorgt u dan voor de nodige reisdocumenten. U heeft een paspoort nodig om naar Egypte af te kunnen reizen. Het gebruik van een identiteitskaart is dus niet toegestaan. Uw paspoort moet na uw verblijf in Egypte nog minstens 6 maanden geldig zijn (zowel voor toeristen als zakenreizigers).Verder heeft u in Egypte een visum nodig. De kosten van het visum liggen tussen de € 15,- en € 25,- afhankelijk van de aanbieder (reisorganisatie of geldwissel balie). Alvorens u aan te melden voor de paspoortcontrole dient u uw visum te hebben opgehaald en de zegels in uw paspoort te hebben geplakt.

Let op!

De controle op reisdocumenten is aangescherpt. Dit betekent dat paspoorten met krasjes,scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd (kunnen) worden. Controleer uw reisdocumenten voor vertrek dan ook altijd goed! Het reizen met de juiste reisdocumenten is uw eigen verantwoordelijkheid.

Houdt u er rekening mee dat er andere regels gelden wanneer u een visum aanvraagt bij de Ambassade van Egypte. Uw paspoort dient dan nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw verblijf in Egypte.

Kinderen mogen tot en met 15 jaar in het paspoort van de ouders bijgeschreven staan; er hoeft in dit geval voor hen geen apart visum te worden aangeschaft. Voor kinderen met een eigen paspoort geldt dat er wel een visum moet worden aangeschaft. Kinderen vanaf 16 jaar moeten in ieder geval een eigen reisdocument in het bezit hebben.

Kind bijschrijven in paspoort vervallen

Sinds 26 juni 2012 is het bijschrijven van uw kind in uw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. De kinderbijschrijvingen en kinderstickers zijn niet meer geldig. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort. U hoeft dus geen nieuw paspoort voor uzelf aan te vragen. Officiële link rijksoverheid.

Om gegarandeerd te zijn van juiste en actuele paspoort- en visuminformatie, raadpleeg de volgende instanties en organisaties:

Ambassade van Egypte
Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel +31 (0)70 – 3542000

Let op: Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse, moeten voor actuele paspoortinformatie contact opnemen met de Egyptische ambassade in Den Haag.

Belgische reizigers dienen in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart dat nog minstens 6 maanden geldig is. Indien u met een identiteitskaart reist, dient u twee pasfoto’s mee te nemen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt een identiteitsbewijs met foto aanvaard indien de kinderen vergezeld van hun ouders reizen.

Meer informatie kunt u krijgen bij de Egyptische ambassade in Brussel:

Ambassade van Egypte
Woudlaan 101
1000 Brussel
Tel : +32 (0)2 – 6635800

Belangrijk

Het kan voorkomen dat de paspoort -en visuminformatie op Egypte-info-site.nl niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat de door Egypte-info-site.nl verschafte informatie gevoelig is voor verandering. Egypte-info-site.nl probeert de informatie zo actueel mogelijk te houden. Egypte-info-site.nl aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door of namens haar verschafte informatie. Het is dus te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bent u niet zeker of dit het geval is, informeert u dan tijdig bij de officiële instanties.

Paspoort vergeten?

Zolang u een ander identiteitsbewijs bij u heeft kunt u op de grens bij de marechaussee of in de grotere grensplaatsen een nooddocument kopen dat tijdelijk uw paspoort vervangt. Dit nooddocument is echter alleen gedurende uw reis geldig en dient u na uw reis in te leveren bij uw gemeente. Tevens moet u uw Nederlandse Nationaliteit kunnen aantonen (zoals omschreven in de Paspoortwet en de paspoort uitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee). Het kan ook zijn dat uw paspoort wordt gestolen. In zo’n geval doet u natuurlijk meteen aangifte bij de politie waardoor u in aanmerking voor een vervangend nooddocument.

Verlies – diefstal documenten

Mocht u tijdens uw reis één van uw documenten verliezen, dan kunt u het beste dit eerst melden aan de reisleiding ter plaatse en u dient aangifte te doen bij de lokale politie. Vervolgens moet u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Cairo of de Belgische ambassade in Caïro voor informatie en vervanging van uw document. De medewerkers van deze post behartigen de Nederlandse en Belgische belangen in Egypte. De ambassade zorgt ervoor dat u nieuwe documenten ontvangt zodat u terug huiswaarts kan keren.

Nederlandse ambassade in
Egypte
18, Hassan Sabri
Zamalek
11211 Cairo
Tel: +20-2-7395500
Fax: +20-2-7365249
E-mail:
<script>

kai-ca@minbuza.nl Heeft u dringend de ambassade buiten de openingstijden nodig, bel dan +20 012-2104786

Belgische ambassade in
Egypte
20, Kamel El Shennawi Street
Garden City
11511 Cairo
Tel: + 20-2-7947494

E-mail:cairo@diplobel.org

Internationaal rijbewijs

Bent u van plan om tijdens uw reis zelf in een auto te rijden, dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. Kijkt u voor meer informatie en verkoop op de site van de ANWB. Let op: rijden in Caïro is alleen geschikt voor de zeer geroutineerde bestuurder vanwege de grote drukte en chaos in het verkeer. Buiten de grote steden is het prima te doen al raden wij u wel aan te rijden in een 4WD. Zo komt u op plekken waar u met het publieke transport niet snel komt. Zorgt u ervoor dat u ten alle tijde uw internationale rijbewijs en de autopapieren bij u draagt.

Reisverzekering

Voor een zorgeloze vakantie in Egypte is het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering belangrijk. Er kan onverhoopt iets gebeuren waardoor u bijvoorbeeld eerder terug moet komen dan verwacht. Een reisverzekering is dan noodzakelijk, ook als uw spullen worden gestolen of u of uw reisgenoten ziek worden.

Reist u vaker per jaar, dan is het wellicht verstandig en goedkoper om een doorlopende reisverzekering te nemen. Let bij elke verzekering goed op wat uw verzekeraar allemaal dekt. Krijgt u bijvoorbeeld alle kosten terug wanneer u iets overkomt tijdens het scubaduiken in de Rode Zee? Bij een doorlopende reisverzekering zult u zich vaak moeten bijverzekeren wilt u volledig gedekt zijn tegen alle ziektekosten.

Het is belangrijk dat u tijdens uw reis naar en door Egypte het polisnummer van uw reisverzekering en het telefoonnummer van de alarmcentrale goed bewaard. Alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee vallen onder de Europa-dekking. Een reis naar Egypte valt dus ook onder deze Europa-dekking.

Reisadvies

De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken actualiseert dagelijks de reisadviezen van Egypte.